Kempingfelszerelés

A tavasz immár a kertek alatt kopogtat, hiszen attól még nem áll meg az élet, hogy az idei tél érdeklődés hiányában elmaradt. A japán kultúrában kultikus fontosságot tulajdonítanak a természet újjászületését szimbolizáló kikeletnek, gondoljunk csak a cseresznyefa virágzását övező csodálatra. Hív a természet felkiáltással két japán kislány fogta a CX-5 szabadidő-autóját és elmenekültek a civilizációból, a világ egyik legnagyobb metropoliszából, Tokióból.

A bőséges csomagtér úgy elnyelte a kempingfelszereléseket, hogy purhabbal kellett volna kifújni a réseket, hogy azok ne lötyögjenek

A lányok a szent Fudzsiszan északi lábánál elterülő öt Fuji-tóhoz tartozó 71,7 méter legnagyobb mélységű Saiko, azaz Nyugati-tóhoz igyekeztek. A Tokiótól jó kétórányira autózásra, hozzávetőleg 140 kilométerre lévő tó a turisták egyik közkedvelt célpontjának számít, ezért annak ellenére, hogy a Mazda CX-5 számára a vadkempingezés sem jelentene kihívást, a lányok inkább egy helyes vízparti kempinget választottak.
Ha filozófiai mélységekbe szeretnénk taszítani a lányokat, akkor azt mondanánk, hogy a napfényben megcsillanó víztükör összehúzza pupillájukat, azonban tüdejük kitágul és magába szívja a friss levegőt, hogy kifújhassák fáradtságukat. De nem akarunk filozofálni, inkább mi is kempingeznénk egy jót, ha tehetnénk. Csupán az vigasztal bennünket, hogy korábban már betereltük a susnyásba a CX-ötöt.

Ledöntött hátsó ülésekkel nemcsak japán kislányok, hanem európai méretarányú figurák is túlélnek egy éjszakát

Fején találta a szeget Annie White, a Car and Driver magazin újságírója, amikor a Mazda CX-5 szabadidő-autóról így nyilatkozott: „The CX-5 isn’t perfect; it’s just more perfect than everything else its size.” A CX-5 nem tökéletes, egyszerűen csak tökéletesebb, mint bármi más a méretében. Magunk sem tudtuk volna találóbban megfogalmazni. A kempingfelhasználást bemutató kisfilmben a Mazda CX-5 kapott egy tisztességes AT terepgumit, amivel már elég távol tudja vinni utasait a civilizációtól.