Amikor először hallottunk arról, hogy a Mazda villanyautót fejleszt CX-30 (vagy ha úgy tetszik Mazda3 alapokon), akkor egy emberként lélegezett fel márkaszerető csapatunk. Nem látszott ugyanis, hogy miként tud majd e nélkül életben maradni a szigorodó környezetvédelmi előírások közepette. Aztán amikor megvoltak az első hivatalos adatok újra szörnyülködtünk, most meg, hogy próbáltuk, itt állunk és […]

Immár menet közben is kipróbálhatták a legszerencsésebbek a Mazda3 negyedik nemzedékét. Ennek kapcsán mi is még több részletét megismerhettük az újdonságnak, ezeket gyűjtöttük most össze.

Tengerentúli debütálása után sikeresen áthajózott Európába, sőt immár a magyarországi márkakereskedésekben is megcsodálható a Mazda3 vadonatúj nemzedéke. A hazai bemutatón mi is ott jártunk az Autó Dél-Pest Gyáli úti márkakereskedésében.

Megérkezett a Mazda3 várva várt negyedik nemzedéke – legalábbis Amerikába. A Los Angeles Auto Show keretében lerántott lepel a KAI tanulmányautó vonalait rejtette. Az alábbiakban arról is írunk, hogy mi található a lemezek alatt.

Vadonatúj nemzedék helyett a Mazda6 frissített változatát mutatta be a Mazda a Los Angeles Auto Show pódiumán. Az újdonság a típus európai megújulásáról is sokat elárulhat. Lássuk hát, mit tud az Amerikának szánt friss Mazda6!

Manapság a gyártók könnyen ráaggatják az új jelzőt alig frissülő modelljeikre, a Mazda viszont természetesen e tekintetben is különc. Műszakilag előrelépett típusain kívülről nem is látszik a változás, és egyéb módon sem hirdeti, hogy megújult a Mazda2 és a CX-3.

Írtunk már arról, hogy a Los Angeles Auto Show sztárja a Mazdánál valószínűleg a vadonatúj CX-9 lesz, és lám, be is következett a várva várt nap. Ráadásul nem csupán lerántották a leplet az újdonságról, hanem szinte mindent el is árultak róla. Majdnem mindent.

Hazánkban is bemutatkozott a várva-várt a Mazda2, az Autó Mirai leleplezésén mi is jelen voltunk. A sztárvendéggel is tarkított bemutatón – az ügyfelek mellett – a Mazda Centrum közösségi oldalának nyertesei is az elsők között ismerkedhettek meg a Kodo-formanyelv legkisebb üdvöskéjével.

Ugyan már ki is próbálhatták a legszerencsésebbek, sokkal többet azért most sem tudunk a Mazda vadonatúj MX-5 típusáról. A műszaki táblázat alján is felhívják a figyelmünket, hogy ezek csak előzetes adatok, amelyek még változhatnak.