Hatodik évét tapossa és túljutott a 180 ezredik kilométerén Barátunk új kora óta nyomon követett Mazda3 G100 autója. Így ismét átesett egy időszakos karbantartáson a Mazda Centrum újbudai márkaszervizében, ahol az alapos átvizsgáláson kiderült, hogy továbbra is kiváló állapotnak örvend. Nemrég felmerült ugyan az első váratlan kis hiba, azonban ezt egyszerűen és gyorsan sikerült orvosolni.

Ilyentájt gyakori a számvetés, ki, mit és hogyan teljesített. A Mazda szakembereinek 2018-ban sem volt szégyenkeznivalójuk, hiszen sok szép újdonsággal ajándékoztak meg bennünket, Mazda-rajongókat. No és persze az elismerések sem maradtak el. Lássuk!

Amikor Barátunk megvette új Mazda3 G100 autóját, amelynek életét azóta figyelemmel kísérjük, úgy tervezte, hogy körülbelül 9-10 évig és 300 ezer kilométeres futásteljesítményig tartja meg. Nos, elérkeztünk a feléhez, a jármű januárban lesz ötéves és elhagyta a számlálója a 160 ezer kilométert. Így ismét átesett egy kötelező karbantartáson a Mazda Centrum újbudai márkaszervizében, ám egyéb […]

Aki arra számít, hogy most leírjuk, mekkora élmény a Mazda3 G100 modellel száguldozni, annak csalódnia kell. A címben szereplő szám ugyanis arra utal, hogy Barátunk Mazda3-asa, amelynek életét új kora óta nyomon követjük, túlesett a 140 ezer kilométernél esedékes kötelező karbantartáson a Mazda Centrum újbudai márkaszervizében.

Barátunk Mazda3-asa sikeresen túljutott az első műszaki vizsgáján, ami azt is jelenti, hogy immár négy éve követjük nyomon életét. Ez alatt 120 ezer kilométert tett meg, így egyúttal az esedékes kötelező karbantartáson is átesett a Mazda Centrum újbudai márkaszervizében.

Pontosan három év és három hónap kellett ahhoz, hogy Barátunk új kora óta nyomon követett Mazda3-asa elérje a százezer kilométeres futásteljesítményt. Fontos fordulópont ez egy autó életében, régebben ilyenkor fordult át először a kilométer-számláló nullára. Ám Barátunk Mazdája még most is minden szempontból újszerű állapotnak örvend. Nem is volt szükség más beavatkozásra a Mazda Centrum […]

Bár manapság jóval kisebb karbantartási igényei vannak egy személyautónak, mint akár 20-30 évvel ezelőtt, legalább évente azért még most is illik ellátogatni autónkkal a szervizbe. Jó, hogy a Mazda-tulajdonosoknak ehhez, sőt az autó eladásához is segítséget nyújt a MyMazda alkalmazás és a digitális szerviznapló.