Mazda3 a diploma mellé

Sokéves tanulmányaik végeztével minden évben rengeteg diák válik állandó munkahellyel rendelkező kenyérkeresővé, szerte a világon. Ők innentől már nem az iskola padjait koptatják, hanem munkahelyükön állnak helyt, iskola helyett munkába járnak minden nap. Kérdés, hogy mivel járnak dolgozni. Vagy ez nem is kérdés?

Magyarországon még kevésbé jellemző, hogy a frissen szerzett diploma örömére egy autóval lepi meg a család a munkába álló fiatalt, pedig igazán nagyon praktikus egy ilyen ajándék. Persze, gyalog, tömegközlekedéssel, vagy akár kétkerekűvel is megoldható a munkába járás, egy autó azonban máskor is jól jöhet. Különösen egy olyan nagyobbacska országban, mint például az Egyesült Államok, ahol a távolságok is nagyobbak, és a munkahelyre messzebbről – akár száz kilométerről – ingázás sem különösebben ritka jelenség. Arrafelé a négykerekű diplomaajándék is jellemzőbb, mint nálunk, és a jármű-kereskedelemmel foglalkozó amerikai Autotrader mindjárt meg is ragadta az alkalmat, hogy a friss diplomások segítségére siessen.

Miről álmodik a... végzős egyetemista?
Miről álmodik a… végzős egyetemista?

Egészen pontosan a friss diplomásoknak ajánlható tíz legjobb autót gyűjtötte össze az Autotrader, újakat és használtan beszerezhetőket vegyesen. A listán az Egyesült Államokban, újonnan 18 ezer dollár körül megvásárolható Mazda3 is szerepel. Az Autotrader szakemberei szerint ugyanis az ilyen áron megvehető autók közül messze a Mazda3 a legjobb vétel. Miért? Azért, mert véleményük szerint minden kritériumnak megfelel, ami egy fiatal értelmiségi számára fontos lehet. Egyrészt ennyiért ez adja a legjobb vezetési élményt, miközben praktikus és gazdaságos is. Pedig ott csak a kettő és a 2,5 literes benzinmotorokkal árulják a Hármast. De nem csak gazdaságosságuk miatt dicsérik ezeket az erőforrásokat, hanem teljesítményükért is. Továbbá külön kiemelik a pazar futóművet és a sportautós kormányzást. Aki nem hiszi, járjon utána, mindenesetre beszédes az egybeesés az Autotrader és a szintén az Egyesült Államokból származó „cool” autók listája között, ahol szintén a Mazda3-t ajánlják.

Most már biztos, hogy a végzősök vágya a cool Mazda3
Most már biztos, hogy a végzősök vágya a cool Mazda3

One thought on “Mazda3 a diploma mellé

Comments are closed.