Az MX-5 barátai

Sokaknak csupán kellemes időtöltés, amikor behuppannak Mazda MX-5 roadsterük ülésébe. Mások viszont komolyabban veszik a rajongást és találkozókra járnak, netán maguk is klubot szerveznek, esetleg hivatásos formában versenyeznek minden idők legnépszerűbb roadsterével. A Mazda új programja mindenkihez szól.

Maga az élmény egy megingathatatlanul biztos közös pontja, összetartó ereje a Mazda MX-5 rajongótáborának. Érthető, hogy a tagok között mélyebb kapcsolat is kialakul, akár örök barátságok születnek. Ebből pedig az élmény forrását előállító gyártó sem akar kimaradni, sőt a Friends of MX-5 elnevezésű programjával a Mazda kifejezetten roadstere rajongóinak – az MX-5 barátainak – kedvében kíván járni és ezáltal is támogatja új barátságok szövődését.

Barátok egymás közt
Barátok egymás közt

A Friends of MX-5 program részeként például bárki részt vehet az e típus számára rendezett versenysorozatban, legalábbis virtuálisan. Az iRacing oldalon Te is beülhetsz az MX-5 Cup versenyautóba és próbára teheted vezetési tudásodat, kiélheted versenyzői ambíciódat. Szórakozásképpen vagy nagyon is komolyan. A bajnokság Barcelonában megrendezett utolsó futamán ugyanis többek között az iRacing kupa és a Mazda rendezvények szimulátorversenyeinek győztesei mérik össze tudásukat. Innen pedig hamar a teljesen valóságos versenypályán találhatod magadat. Sőt, a barcelonai futam öt legszerencsésebb pilótája meg sem áll Kaliforniáig. Itt ugyanis részt vehetnek a Mazda Global MX-5 Cup zárófutamán, a híres Mazda Raceway Laguna Seca versenypályán, egy valódi MX-5 Cup versenyautóban.

Úgy érzed itt a helyed? Meglehet. Bizonyítsd be!
Úgy érzed itt a helyed? Meglehet. Bizonyítsd be!

Azoknak is érdemes követniük a Friends of MX-5 program eseményeit, akik nem kívánnak elmélyülni a versenyzésben, hiszen nekik is számos további lehetőséget tartogat a Mazda. A Friends of MX-5 Facebook oldalán folyamatosan fellelhetők az MX-5-tel kapcsolatos aktuális hírek és programok, sőt játékokat is szervez itt a Mazda, értékes nyereményekkel. Később zenei és egyéb kulturális programokra is számíthat, aki nyomon követi a Friends of MX-5 Facebook oldalát. Aki érdeklődik a Mazda MX-5 iránt, pláne, ha számára kedves e típus, annak nyilván nem is kérdés, hogy az MX-5 barátjává válik. A többiek esetében meg mindez csak idő kérdése…