Futótűzként terjed a világhálón a (rém)hír, hogy az új E10-es normál benzin komoly hibákat okozhat az autók üzemanyag-rendszerében. Az igaz, hogy nem minden alapot nélkülöző információk alapján indultak útnak ezek a hírek, de arról azért szó sincs, hogy a hazai járműállomány nagy része veszélyeztetett lenne. Blogposztunk segítségével rávilágítunk arra, milyen Mazda esetében kell odafigyelni és […]

Néhány nosztalgiázó alkotót megihletett a hajdani orosz autómárka, és megvalósították a Pobeda 21. századi reinkarnációját. A műszaki alapokat a Mazdablog olvasóinak ismerős jármű adta.

Ajándékot kapni és adni is jó, na de milyen lehet saját magunktól kapni a legkülönlegesebb születésnapi meglepetést? 2020-ban meglátjuk, a hírek szerint ugyanis a Mazda pontosan erre készül. Alapításának 100. évfordulóján bemutatkozik egy új, Wankel-motoros típus!

A „kiwi” versenyző, Mad Mike Whiddett újabb látványos videóval rukkolt elő, minden mazdás büszkeségére!

Többször felröppent a hír, és mi is beszámoltunk már a Mazda 2020-ra jósolt új Wankel-motoros típusáról, így ezúttal nem erről esik szó, hanem éppen ellenkezőleg, a múltról. Most tehát terítékre kerülnek az RX-sorozat típusai.

Nem elég, hogy más piacokhoz képest Magyarországon viszonylag sokat kell várnunk a Mazda legújabb roadsterére, ráadásul még hetente érkeznek a fotók mutatósabbnál mutatósabb új MX-5 modellekről, a világ minden tájáról. Most éppen egy tuningolt japán példányra leltünk. Ja, és van ott még egy CX-3 is – meg a Mazda összes többi típusa.

Gumifüst, bömbölő motorok, gyönyörű nők, hangos zene… ja és még több gumifüst. Szűkszavúan így jellemezhető a driftversenyek világa, ahonnan persze a Mazda sem hiányozhat. Most megmutatjuk eme szubkultúra legújabb hirosimai csodamasináját!

Akár a címben szereplő felkiáltás is lehetne a most következő Mazda CX-5 koncepció kódneve, ám a Mazdánál úgy döntöttek, inkább a „felcicomázásában” segédkező hollywoodi színész előtt tisztelegnek vele.

Bár az RX-7 eltűnése óta már egy RX-8 nemzedék is jött, látott és búcsúzott, az őt időben megelőző RX-7 népszerűsége továbbra is töretlen. Nyilván ezért foglalkoztatja a rajongókat és az autós újságírókat egyaránt a típus lehetséges újjáéledése. Egyes források szerint mégsem alaptalanul…

Korábban már írtunk a Metron Intézet elektromos hajtású rekorder Mazda5 modelljéről, és azt is említettük, hogy a szlovén cég korántsem kezdő az elektromos autók világában. A Mazda5 elektromos változatának kifejlesztése előtt már létezett a villanymotor hajtotta RX-8 modelljük, amely a Bolt nevet kapta.