Csak így tovább…

Akinek a halálhírét keltik, sokáig él – tartja a mondás. Ennek ellenére december 31-én valóban befejeződik a 2014-es év, ezen jó eséllyel nem változtat semmi. Persze azért nem iszunk előre a medve bőrére, csak diszkréten visszatekintünk erre az évre, hogy mi minden tartogatott számunkra idén a Mazda, avagy miről olvashattatok itt a Mazdablogon.

Megint sikeres esztendőt zár a Mazda, hiszen várhatóan ismét rekordot döntenek az eladási eredmények, alátámasztva, hogy a márka népszerűsége sosem látott magaslatokba tör. A rengeteg újdonság között korábban nem látott típus is feltűnt, és már most több szempontból kíváncsian várjuk a 2015-ös esztendőt. No, de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, mi minden történt idén.
Nemcsak január, hanem az év legfontosabb eseménye volt számunkra, hogy elindult a Mazdablog. Ezzel együtt ráadásul kezdetét vette barátunk új Mazda3-asának tartós tesztje is . Februárban egyebek mellett Mazda-legendák nyomában jártunk és az MX-5 negyedszázados születésnapjáról is megemlékeztünk. Márciusban már a tanulmányautók világát is feltártuk és a Genfi Autókiállítás újdonságait is bemutattuk.

Nyáron megismerhettük a legújabb Kettes Mazdát
Nyáron megismerhettük a legújabb Kettes Mazdát

CX-5 egy különleges változatát is bemutattuk áprilisban, és friss információval szolgáltunk az MX-5 következő generációjáról májusban. Júniusban beszámolhattunk a Hatos kiemelkedő biztonságáról, júliusban pedig már tartós teszt Mazda3-unk húszezres szervizeléséről és az új Mazda2 érkezéséről írtunk. Egy Tesla-verő MX-5-t is bemutattunk augusztusban, de ez még nem a roadster új generációja volt, arra éppen egy hónapot kellett várnunk. Októberben tesztre fogtunk egy CX-5-t, novemberben pedig – sok más mellett – beszámolhattunk a sebességrekordot döntő Mazda6 sikeréről is. Most, decemberre már a Los Angeles-i Autókiállítás valamennyi Mazda-újdonságáról beszámolhattunk, és arra kellett rádöbbennünk, hogy milyen gyorsan elröppent egy esztendő. Sebaj, hiszen jövőre is ugyanilyen lelkesedéssel követjük majd a Mazda háza táján történteket, s már most tudjuk, hogy érdemes várnunk a Mazda 2015-ös típusaira.
Addig is, boldog új évet kívánunk!

Nagyon várunk már!
Nagyon várunk már!